Blog o stvareh, ki ležijo na tleh in čakajo na nas.

NAMIG: za moje povezave ali arhiv novic pritisni na tipkovnici tipko "End".

1. julij 2005

Javni internetni linč

Korejci so pač posebni ljudje. Ampak, dotični dogodek ne bi bil prav nič posebnega, če ne bi vmes posegel internet. Ljudje so se peljali v vlaku na delo, med drugimi tudi gospodična s psičkom, ki pa se je podelal na tla. Starejši ljudje so ji rekli, da naj počisti za njim a jih je ženska zavrnila. Ta dogodek je ovekovečil neki drug človek s foto-telefonom in slike dal na internet. Ženska je postala znana kot dog-shit-girl kmalu pa se je razkrila tudi njena identiteta in ubožica se je soočila z besom javnosti ter linča, ki je sledil. Rodile so se parodije, nove slike, ipd. Temna plat interneta.

Res je, mladenka bi morala pospraviti nesnago vendar - ali res potrebujemo Big Brotherja, če smo že sami "homo homini lupus"?

Vir: docuverse.com via boingboing.net

NOVO: Zanimiv komentar z docuverse.com:

ComaKing

This is not punishment. This is personality hacking. She is an error in the social program, which happens to be open source. We all contribute. The socially conscious "hacker" that posted the error, is merely attempting to utilize the net to affect a correction for this faulty code. I would say that this error would not occur again. This was an effective patch for the error in the program. I would like to see more patches of this type. In fact, a worldwide error reporting system should be initiated.

1 komentar:

Martin pravi ...

Hm, eden je komentiral na omenjeni strani, da lahko pride do družbenega slashdot efekta :) Folk tako popljuva osebo na udaru, da ta doživi živčni zlom.

Saj je že prav lepo se obnašat v družbi ampak neke meje pa morajo bit tudi za to.

Arhiv